Fotogalleri

Konstvandring med guide från Kungsträdgården till Dramaten

den 25 september

Konstföreningens medlemmar samlades vid i Kungsträdgården vid Karl XII:s staty. Under promenaden blev vi guidade av konstvetaren Anders Engman.                            Karl XII visade oss med hela handen åt vilket håll vi skulle gå.

Vi stannade upp vid Marianne Lindberg De Geers skulpturgrupp med kaniner i granit från 2010.

Molins fontän i brons formgiven av Johan Peter Molin 1814-1873.

Vi lämnade Kungsträdgården och gick till Blasieholmstorg med Konstantinopel-hästen av Sivert Lindblom.

Vid Nybroplan stannade vi till vid Raoul Wallenbergs torg.

Vid entrén till Berzelli park berättade vår guide om Carl Milles skulptur Lekande björnar  från 1909.

Vandringen avslutades vid Dramaten med en titt på Margaretha Krooks staty i brons av skulptören Heinrich Muellner.

Visning av Apelsinvillan den 10 maj 2017

Apelsinvillan är en av flera sommarnöjen som byggdes vid Kottlasjön i slutet av 1800-talet. Villan uppfördes av snickarmästare P J Asker. Namnet på villan kommer från de apelsinliknande träkloten på den övre verandan. Apelsinvillan byggnadsminnesförklarades 1982 och är nu privatbostad.

Lena Högberg, som har bott med sin familj i Apelsinvillan sedan 80-talet, berättade trevligt och inlevelsefullt om husets spännande historia.